078-6142466

Succesvol ondernemen?

Wij denken actief met u mee.

Complexe vraagstukken?

Wij geven advies op maat.

Heldere boekhouding?

Wij zetten alles op een rijtje.

Jaarrapport

In een jaarrapport geeft het bestuur van een onderneming een overzicht van het betreffende jaar. Hierbij komt vaak een financiële verantwoording kijken, waarin het bestuur de jaarcijfers toelicht. Het jaarrapport is een jaarlijkse verplichting voor ondernemingen. Het kan worden gezien als een middel om terug te kijken naar het afgelopen jaar een vooruit te blikken naar de toekomst.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een jaarrapport? Neem dan contact met ons op.

Welke onderdelen kent een jaarrapport?

Een jaarrapport kent drie onderdelen: een jaarrekening, jaarverslag en overige gegevens. Wij lichten alle onderdelen voor u toe:

  • Jaarrekening: dit is vaak het belangrijkste onderdeel van het rapport. Hierin komen de balans en winst- en verliesrekening aan bod. Tevens wordt er een toelichting gegeven op deze cijfers;
  • Jaarverslag: in dit onderdeel brengt het bestuur van een onderneming verslag uit over het betreffende jaar. Het bestuur ligt toe waarom bepaalde stappen zijn gezet en hoe bepaalde cijfers tot stand zijn gekomen;
  • Overige gegevens: in het laatste onderdeel staan, zoals de naam al zegt, alle overige gegevens die van belang zijn. Hierbij gaat het onder andere om de accountantsverklaring, gebeurtenissen na de balansdatum met financiële gevolgen en het voorstel voor resultaatverdeling.

Jaarrapport uitbesteden door Niehof van der Meulen

Wilt u het maken van het jaarrapport uitbesteden? Niehof van der Meulen is een professioneel en zelfstandig accountantskantoor. Vanuit onze vestiging in het centrum van Dordrecht staan wij dagelijks klaar. Wij helpen bij al uw vraagstukken op financieel, administratief en fiscaal gebied. Ons team van deskundige accountants en belastingconsulenten maakt al uw vraagstukken inzichtelijk. Dit geeft u meer ruimte om zich te focussen op ondernemen!

Kom met ons in contact!

Heeft u nog vragen rondom het jaarrapport of andere financiële aspecten? Of wilt u uw administratie geheel of deels uitbesteden? Neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten zal u te woord staan.

Accountantskantoor Dordrecht Niehof van der Meulen

Niehof van der Meulen
Accountants & Belastingadviseurs

Burgemeester de Raadtsingel 27
3311 JG Dordrecht
Telefoon: 078 6 142 466

Kamer van Koophandel: 23083451
Lid van SRA

Interesse in een vrijblijvend gesprek?
Neem contact met ons op.